• ADMINISTRATIE •

Te veel rechten zijn een ernstige bedreiging van de veiligheid die niet kunnen worden geïdentificeerd door de IT-afdeling alleen. Door de eigenaar van de gegevens in het besluitvormingsproces te betrekken, bevorderd 8MAN een preventief veilige toekenning van toegangsrechten en helpt bij het opsporen van bestaande risico’s.

Het gemak van 8MAN ondersteunt daarnaast de data-beheerders in hun dagelijkse omgang met toegangsrechten en groepslidmaatschappen. Toegewezen machtigingen worden zichtbaar en kunnen worden beheerd door de data-eigenaar omdat alleen zij zich bewust zijn van wie toegangsrechten moet hebben

GEBRUIKERS BEHEREN

8MAN ondersteunt de eisen van HR en ICT, of het nu is met creeren en bewerken van user accounts in de AD, of met het toewijzen van rechten op de file-servers en SharePoint. Het gebruik van de op rollen gebaseerde sjablonen zorgt voor een controleerbaar toewijzingsproces dat beschermt tegen uitzonderlijke rechten en helpt bij het voldoen aan de compliance-eisen. Met 8MAN kunt u scripts activeren waarmee een breed scala aan nieuwe functionaliteiten ingeschakeld wordt voor elk AD object. Het geïntegreerde logboek documenteert alle acties.

DOELGROEPEN

Active Directory wordt vaak gebruikt voor een aantal processen, zoals de distributie van software, het toezicht op toegang tot de infrastructuur of het beheer van diverse resources. Door gebruik te maken van 8MAN “Doelgroepen” en de op rollen gebaseerde sjablonen ontstaat een elegante manier om functionele groepen te beheren en blijven toegangsrechten simpel en helder. Doelgroepen worden gemaakt zonder enige verandering in de AD structuur en kunnen gegroepeerd worden voor gebruikers en werkgroepen waarmee uniformiteit en “best-practice” realiteit wordt.

DATA EIGENAAR

Afdelingshoofden en hun leidinggevenden weten welke rechten relevant zijn voor hun werknemers. Met de 8MAN Data-eigenaar functionaliteit kunnen afdelingshoofden zelf beslissen over wie toegang heeft tot welke bestanden en mappen. Eenvoudig op te zetten rapporten ondersteunen dit beslissingsproces.